26 - مصرف گاماروس در ماهیان آزاد سالمون و مزایای مصرف آن .
به طور کلی یک فاکتور مهم در بازار پسندی علائم ظاهری و کیفیت گوشت ماهی تولید پیگمان رنگی و کاربرد آن درجیره غذائی استتتلید پیگمان به وسیله کاروتنوئیدهای موجود در چربی بدن انجام می گیرد. زیرا کاروتنوئید ها ترکیبی است که به چربیهاوابسته اند پرورش ماهیان آزاد سردابی سالمون یا قزل آلا معمولی بهترین خوراکی که بالاترین تاثیر را درکیفیت گوشت و رنگ و سلامت ماهی به همراه دارد گاماروس می باشد.
کاروتنوئیدها زنجیره های کربنی شبه اسید چرب است که دو سر کولشان حلقه کربنی دارند.مانند کاروتناین ترکیبات رنگیزه ای هستند که رنگهای زرد ،نارنجی،قهوه ای روشن و قهو ه ای را در مواد گیاهی و جانوری پدید می آورند .

استفاده از منابع و مواد شیمیایی و سنتیک در رژیم غذایی از جمله منابع غذاهای طبیعی که در تغییر رنگ گوشت ماهی موثر است می توان به گروه سخت پوستان اشاره کرد.انسان سالیان سال، بدون آن که اطلاعی از رنگدانههای کاروتنوییدی و ویژهگیهای با ارزش آن داشته باشد، و بی آن که ارتباط رنگی بودن بدن جانوران مورد تغذیه خود را با پیآمدهای با ارزش رنگی بودن بداند، وجود رنگ در بافتهای بدن آنها را ارزش تلقی میکرده و در مقایسه با آنها که فاقد آن بودند بهای بیشتری به آن میداده است همچنین این گروه از مواد نقش وسیعی در افزایش پاسخ ایمنی بدن، تولید مثل، رشد و بلوغ، و نیز اثر ضد اکسیدکنندهگی (antioxidant) دارد. این ماده در ترکیب با پروتیینها مسؤول تولید بسیاری از رنگهای زرد تا قرمز، قهوهای، سبز بنفش و آبی در جانوران است.
به عنوان مثال، در مورد ماهی قزلآلا، رنگ عضلات ماهیهایی که در محیط طبیعی و با غذای طبیعی تغذیه شده باشند به دلیل به دستآوردن کاروتنوییدها و تجمع آن در ماهیچهها نارنجی است، و این ویژهگی عامل مهمی در بازاریابی و فروش مناسب آن به حساب میآید. این مسأله در مورد مواد معدنی ضروری بدن نیز صادق است.


/**/
یکی از این موجودات گاماروس (CRUSTACEA,Amphipoda) است که در آبهای طبیعی زندگی میکند، و به طور وسیعی در نواحی مختلف جغرافیایی ایران پراکنده است. در گیاهان عالی، میکروالگها، و فیتوپلانکتونها تولید میشود و گروه وسیعی از ترکیبات مهم بدن جانوران مانند آمینواسیدهای ضروری، استروییدها و ویتامینهای A، D، E ، و K را میسازد. همچنین این گروه از مواد نقش وسیعی در افزایش پاسخ ایمنی بدن، تولید مثل، رشد و بلوغ، و نیز اثر ضد اکسیدکنندهگی (antioxidant) دارددر مورد ماهی قزلآلا، رنگ عضلات ماهیهایی که در محیط طبیعی و با غذای طبیعی تغذیه شده باشند به دلیل به دستآوردن کاروتنوییدها و تجمع آن در ماهیچهها نارنجی است، و این ویژهگی عامل مهمی در بازاریابی و فروش مناسب آن به حساب میآید. این مسأله در مورد مواد معدنی ضروری بدن نیز صادق است. بسیاری از این مواد اگر چه به مقادیر بسیار اندک مورد نیاز بدن است، اما وجود همان مقدار جزیی موجب تضمین سلامتی، رشد و تولید مثل طبیعی و مناسب جانور خواهد شد.